Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Σμηνουργία..ημέρα καταγραφής 23-10-2016


    Λένε ότι δεν σμηνουργούν οι μέλισσες αυτήν την εποχή!
    Οι μελισσοκόμοι τις σάπιες κυψέλες συνηθίζουν να τις πετούν. Μερικές από αυτές έτυχε να τις βρω και αφού τις συνιάρισα τις μετέτρεψα σε παγίδες. 
    Στο εσωτερικό τις κυψέλης τοποθετώ παλιά πλαίσια ενώ εξωτερικά βάζω κεραλoiφή σμηνουργίας δικής μου παραγωγής.
    Το ασυνήθιστο  του χθεσινού αφεσμού είναι ότι προτίμησε να κτίσει κηρήθρες έξω από την κυψέλη και συγκεκριμένα κάτω από το καπάκι παλαιού τύπου.  Η βασίλισσα ήταν αγονιμοποίητη. Δύο ώρες μετά την τοποθέτηση του σμήνους μέσα στην κυψέλη dadant, η βασίλισσα βγήκε για να γονιμοποιηθεί και στον γυρισμό κουρασμένη προσγειώθηκε δύο μέτρα περίπου πριν την κυψέλη.  Από τύχη αντιλήφθηκα και αποθανάτισα με την κάμερα του κινητού μου την στιγμή της επιστροφής της στην κυψέλη.  ΤΟ ΣΜΗΝΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ DADANT

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗΠέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΡΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ.....γεμάτη μέλι!!! -- waxy heart full of honey

      Μια φορά και έναν καιρό, δίπλα σε μία ελιά, ήταν χτισμένο το βασίλειο των μελισσών. Το σπιτάκι τους μισοκρύβονταν από τα κλαδιά του αιωνόβιου αυτού δέντρου.
     Ο βασιλιάς κηφήνας του μελισσο-βασιλείου Δον Καπόνε και η βασίλισσα Μπόνυ έμεναν μαζί με τα παιδιά τους σε ένα ξύλινο παλάτι με κέρινα δωμάτια σε σχήμα καρδιάς
      Ο βασιλιάς ήταν συνεχώς απασχολημένος με τις υποθέσεις του βασιλείου του και η βασίλισσα φρόντιζε τα μικρότερα παιδιά της.     Τα ευτυχισμένα μελισσάκια πετούσαν  κάθε μέρα  για την καινούργια τους μαμά-βασίλισσα, ανάμεσα στα αγαπημένα τους  λουλούδια και στολίζανε τα κέρινα δωμάτια τους με πολύχρωμες γύρες και νέκταρ.
           
           ...Ώσπου μια μέρα ήρθε ο καλός .DADANT HELLAS για να τα δαμάσει.........!!!!! 


(περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί).